Deze pagina bevat een overzicht van personen welke direct afstammelingen zijn van de stamvader die uiteindelijk tot het geslacht “van den Brink” hebben geleid.

Momenteel staan er nog een aantal namen tussen die niet direct op deze pagina thuis horen, zoals aangetrouwden. Deze zullen nog uit dit overzicht gaan verdwijnen.


Gerelateerde berichten

Een foto zegt meer dan… Er wordt weleens gezegd dat een foto meer zegt dan 1000 woorden. En ik geloof daar helemaal in. Onlangs schreef ik een artikel over Hendrikus van den Brink en ondanks zijn vrij korte leven wist ik vrij veel over hem. Dit kwam ook doordat er vrij veel informatie terug te vinden was in diverse (oorlogs)archieven. ...

Archiefdiensten als hulp bij onderzoek (5) Begin juni was het dan eindelijk zo ver! Na ruim een jaar wachten kreeg ik een e-mail van de Arolsen Archives. Er was meer informatie gevonden over Hendrikus van den Brink! Bij de e-mail zaten drie attachments: De ‘brief’ met de verontschuldigingen dat het zo lang duurde en eveneens een verwijzing naar documenten op de Arolsen ...

Archiefdiensten als hulp bij onderzoek (4) In het vorige deel heb ik geschreven, dat ik een aanvraag bij Arolsen Archives aangaande meer informatie over Hendrikus van den Brink heb ingediend. Tot op heden heb ik hier nog niets over gehoord en het blijft dus afwachten. Er wordt ook aangegeven wanneer de aanvraag wordt gedaan, dat het lang kan duren tot er ...

Emigratie naar Australië Halverwege de 20e eeuw vertrekken veel Nederlanders naar Australië. Dit doen ze vaak vanwege de slechte economische situatie in Nederland en de grote vraag naar arbeiders in Australië. Er wordt hen gouden bergen beloofd, maar vaak komen de emigranten bedrogen uit. Een interessante documentaire hierover is terug te vinden op de website van Andere Tijden. Ook ...

Archiefdiensten als hulp bij onderzoek (3) Zoals ik in mijn bericht van 4 mei heb gemeld, had ik van de archiefdienst van het Rode Kruis informatie gekregen over Hendrikus van den Brink. Hij was in de Tweede Wereldoorlog via Kamp Amersfoort naar Duitsland overgebracht en daar ook overleden. Helaas was er over zijn tijd in Kamp Amersfoort niet veel informatie en ik had dan ...