Deze pagina bevat een overzicht van personen welke direct afstammelingen zijn van de stamvader die uiteindelijk tot het geslacht “van den Brink” hebben geleid.

Momenteel staan er nog een aantal namen tussen die niet direct op deze pagina thuis horen, zoals aangetrouwden. Deze zullen nog uit dit overzicht gaan verdwijnen.


Gerelateerde berichten

Archiefdiensten als hulp bij onderzoek (4) In het vorige deel heb ik geschreven, dat ik een aanvraag bij Arolsen Archives aangaande meer informatie over Hendrikus van den Brink heb ingediend. Tot op heden heb ik hier nog niets over gehoord en het blijft dus afwachten. Er wordt ook aangegeven wanneer de aanvraag wordt gedaan, dat het lang kan duren tot er ...

Emigratie naar Australië Halverwege de 20e eeuw vertrekken veel Nederlanders naar Australië. Dit doen ze vaak vanwege de slechte economische situatie in Nederland en de grote vraag naar arbeiders in Australië. Er wordt hen gouden bergen beloofd, maar vaak komen de emigranten bedrogen uit. Een interessante documentaire hierover is terug te vinden op de website van Andere Tijden. Ook ...

Archiefdiensten als hulp bij onderzoek (3) Zoals ik in mijn bericht van 4 mei heb gemeld, had ik van de archiefdienst van het Rode Kruis informatie gekregen over Hendrikus van den Brink. Hij was in de Tweede Wereldoorlog via Kamp Amersfoort naar Duitsland overgebracht en daar ook overleden. Helaas was er over zijn tijd in Kamp Amersfoort niet veel informatie en ik had dan ...

Archiefdiensten als hulp bij onderzoek (2) Op 7 november vorig jaar heb ik een verzoek gestuurd naar de archiefdienst van het Rode Kruis met het verzoek om meer informatie naar Hendrikus van den Brink. Hij was in de oorlog overleden in Duitsland, maar heel veel informatie had ik niet. Hierover heb ik al eerder een bericht geschreven. Vandaag, op herdenkingsdag, kreeg ik ...

Archiefdiensten als hulp bij onderzoek Vaak wordt er gedacht dat je het alleen maar moet doen met de gegevens en scans die je online kunt vinden. Dit is echter niet altijd het geval. Zo biedt de archiefdienst van Ede de mogelijkheid tot (gratis) digitaliseren op verzoek, oftewel scan on demand. Zelf heb ik hier al een keer dankbaar gebruik van gemaakt. ...